Jumat, 18 Januari 2019

SIMPLE PRESENT TENSE & SIMPLE PAST TENSE

SIMPLE PRESENT TENSE (ACTIVE - PASSIVE)

1. Indonesia needs many powerful young men Answer : Many strong young people that                              Indonesia needs

 2.She posts the story every day
Answer : The story she posted every day

 3. The teacher theaces English once a week Answer : Once a week is taught by an English                      teacher

 4. We do exercise every day
Answer : We are exercise every day

5. The professors plant the rice at the top of the building
Answer : Planted by professors on the building

SIMPLE PAST TENSE ( PASSIVE - ACTIVE )

1. The student created the blogs yesterday Answer : Student created a blog yesterday

2. The principal told the student to be good student
Answer : To be a good student said to the                              principal

 3. Many singers sang the song
Answer : The song was sung by many singers 

4. She typed the letter last night
Answer : The letter was typed last night by her

5. We left the gate open
Answer : The gate was left open for us

10 komentar: